Ежегодният пролетен указ за призоваване на около 150 хил. наборници в

...
Ежегодният пролетен указ за призоваване на около 150 хил. наборници в
Коментари Харесай

Путин подписа указ за призоваване на 150 хил. наборници

Ежегодният пролетен декрет за приканване на към 150 хил. наборници в съветската войска, подписан от президента Владимир Путин, беше оповестен през днешния ден в Москва в сходство с дългогодишната процедура, предадоха ТАСС, ДПА и Ройтерс. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация.

Наборниците се приканват всяка година на 1 април да служат 12 месеца. Подобна повиквателна се издава и всяка есен. Министерството на защитата по-рано даде увещание, че те няма да бъдат изпратени на фронта в Украйна, показва ДПА.

Съгласно новите правила, които влязоха в действие на 1 януари, жителите на възраст от 18 до 30 години (с изключение на тези, които са навършили 27 години до края на 2023 година, и тези, които са на 28 или 29 години и са в запаса) ще подлежат на приканване на наборна военна работа.

" Да се извърши от 1 април до 15 юли 2024 година набор на военна работа на жителите на Руската федерация на възраст от 18 до 30 години, които не са в запаса и подлежат на наборна работа, в размер на 150 000 души ", се споделя в постановлението.

Указът също по този начин разпорежда да се освободят от военна работа бойци, моряци, сержанти и старшини, чиято наборна работа е изтекла. На съветското държавно управление, районните управляващи и наборните комисии се подрежда да обезпечат осъществяването на всички нужни ограничения. Законът за повишение на горната граница на наборната възраст на 30 години влезе в действие на 1 януари.

Както изясни по-рано Андрей Картаполов, началник на комисията по защита в Държавната дума, " тези жители, които през 2023 година са навършили 27 години, даже и да е 31 декември в 23:59 ч., те стават военнослужещи от запаса и не подлежат на наборна военна работа през 2024 година ". Тези, които в този момент са на 28, 29, те към този момент са в запаса, добави Картаполов.

Освен това жителите, работещи в упълномощени Ай Ти компании, получават пролонгация от наборна военна работа до навършване на 30-годишна възраст, отбелязва ТАСС.

Идеята за смяна на границите на наборната възраст беше препоръчана от съветския министър на защитата Сергей Шойгу в края на 2022 година

Наборниците не могат да бъдат законно изпращани да се бият отвън Русия и бяха освободени от лимитираната готовност през 2022 година, при която бяха събрани минимум 300 000 мъже с предходна военна подготовка, с цел да се бият в Украйна, отбелязва Ройтерс. Някои наборници обаче бяха изпратени на фронта по простъпка.

През септември Путин подписа декрет за приканване на 130 хил. души за есенната акция, а предходната пролет Русия планираше да свика 147 хил. души.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР